Wykonanie
            Uwielbiam domowe hamburgery, Ale o ile sama przygotowywałam wszystkie składniki o tyle zawsze kupowałam 
bułki. Z lenistwa, z braku sprawdzonego przepisu... Zawsze gdzieś z tyłu głowy miałam myśli, że to przecież nie jest trudne i mogłabym to zrobić. Ale na przemyśleniach się kończyło. W końcu zostałam postawiona przed faktem dokonanym. Zaprosiłam znajomych na tajskie burgery. I wszystko byłoby super, gdyby nie jeden drobny szczegół. 1-ego maja sklepy są zamknięte, A będąc dzień wcześniej w sklepie, po prostu zapomniałam o tych nieszczęsnych bułkach. Cóż pozostało mi zrobić? Przygotować 
bułki w domu. Efekt okazał się naprawdę dobry. 
Bułki są świetne. Puszyste, smaczne i w gruncie rzeczy dość szybkie do przygotowania. Nie jestem pewna czy 
wrócę do kupowania 
bułek hamburgerowych. Przygotowanie tych jest naprawdę 
banalne, nie mówiąc już o tym, że skład sklepowych 
bułek pozostawia wiele do życzenia..

Składniki:650 - 680 g 
mąki pszennejszklanka ciepłego 
mlekaok szklanka cieplej 
wody30 g świeżych 
drożdżyplaska łyżeczka 
soliłyżeczka 
cukrużółtkosezamWykonanie:Do 
malej miseczki rozkrusz 
drożdże, zasyp je 
cukrem i odstaw na 15 minut aż lekko wyrośnie. W misce połącz ze sobą 
mąkę, 
sól, zaczyn, i resztę 
mleka. Wymieszaj i dodaj tyle 
wody aby ciasto zaczęło odstawać od reki. Wyrabiaj na podsypanym 
mąką blacie, aż będzie gładkie i elastyczne. Przełóż do miski, przykryj czystą ściereczką i odstaw na ok 1 godzinę lub aż podwoi objętość. Po tym czasie uformuj bułeczki. Ułóż je na blaszce do pieczenia i pozostaw jeszcze na ok 15-20 minut do wyrośnięcia. Następnie każdą 
bułkę posmaruj roztrzepanym 
jajkiem i posyp 
sezamem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez ok 15 minut- aż 
bułki będą rumiane.Smacznego!