ßßß



Składniki:Na 4 średnie pucharki:20 dag podłużnych biszkoptów25 dag mascarpone½ szklanki śmietany kremówki½ szklanki naparu z kawy5 łyżek likieru czekoladowego3 żółtka3 łyżki cukru pudruTarta czekolada: biała, gorzka, mlecznaKakao do oprószeniaSposób przygotowania:Kawę schłodzoną słodzimy łyżeczką cukru, mieszamy z 2 łyżkami likieru czekoladowego, skrapiamy połamane na kawałki biszkopty i układamy po równo w pucharkach .Żółtka z cukrem ubijamy w miseczce nad parą wodną, do momentu aż uzyskamy puszystą gęstą pianę, mieszamy z 3 łyżkami likieru czekoladowego.Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy mikserem.Śmietankę ubijamy oddzielnie na sztywno, dodajemy do masy serowo-jajecznej, delikatnie mieszamy.Wylewamy masę na nasączone biszkopty, sypiemy kakao, oprószamy czekoladowymi wiórkami.Chłodzimy minimum 3 godziny w lodówce.