ßßß


Składniki na 4 porcje250 g serka mascarpone200 ml śmietany kremówki 30 % – 36 %½ szklanki cukru pudru3 łyżki kakao½ opakowania biszkoptów, najlepiej podłużnych1 szklanka świeżo zaparzonej mocnej kawy, może być rozpuszczalnaWykonanie:Kawę zaparzamy, odstawiamy do przestygnięcia. W wysokim naczyniu ubijamy śmietanę z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodajemy serek i kakao (2 łyżki) i miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Kawę przelewamy do małej miseczki, aby łatwiej było nam namaczać biszkopty. Przygotowujemy pucharki na spód, których wyciskamy z rękawa cukierniczego po trochę kremu. Układamy po 2 namoczone w kawie biszkopty, możemy je połamać. Następnie przykrywamy serową masą, posypujemy kakao i układamy kolejną warstwę biszkoptów przykrywając pozostałym kremem. Desery wstawiamy do lodówki, przed podaniem wierzch posypujemy kakao.Smacznego!