ßßß
Ser mascarpone 500g4 jaja (najlepiej wiejskie)3 czubate łyżki cukru pudruPaczka biszkoptów (języczki)KawaKakaoDeser, który uwielbiamy obie, ale chyba nie tylko my;)Najpierw zaparz mocną kawę ok. jednego dużego kubka a najlepiej w miseczce, żeby się dobrze maczało biszkopty. Jajka polej delikatnie wrzątkiem i oddziel żółtka od białek. Żółtka połącz z cukrem i serkiem mascarpone. Ucieraj mikserem, krem musi mieć gładką konsystencję. Białka ubij na sztywno i dodaj stopniowo do kremowej masy. Biszkopty maczaj w esencji kawowej i układaj w naczyniu (dobrze się sprawdza żaroodporne prostokątne), na warstwę biszkoptów nałóż połowę kremu i posyp przez sitko kakao. Następnie rozłóż kolejną warstwę biszkoptów i 2. warstwę kremu. Możesz delikatnie posypać kakao, ale ładniej wygląda jak posypie się tuz przed podaniem. Pycha!