ßßß


Składniki na 2 porcje250 g serka mascarpone½ szklanki cukru pudru½ opakowania podłużnych biszkoptów1 szklanka świeżo zaparzonej kawy, może być rozpuszczalna50 ml likieru Amaretto2 łyżki kakaoWykonanie:Kawę zaparzamy, odstawiamy do przestygnięcia. Do wysokiego naczynia przekładamy serek, dodajemy cukier puder i miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Do zimnej już kawy dolewamy likier, mieszamy i całość przelewamy do małej miseczki aby łatwiej było nam namaczać biszkopty. Przygotowujemy dwa pucharki na spód, których układamy po 2 namoczone w kawie biszkopty, możemy je połamać. Następnie przykrywamy serową masą, posypujemy kakao i układamy kolejną warstwę biszkoptów przykrywając pozostałą masą serową. Desery wstawiamy do lodówki, przed podaniem wierzch posypujemy kakao.Smacznego!