ßßß
Składniki:-0,5 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego,– 2 laski wanilii;– 3 żółtka,-2 łyżki cukru;– 2/3 szklanki śmietany 30%;– 100 g masła;– 100 g namoczonych rodzynek;– 100 g białej czekoladyDodatkowo:– 100 g białej czekolady;– 2 łyżki śmietany 30%;– wiórki kokosoweWykonanie:Żółtka utrzeć z cukrem i ziarnami z wanilii, dodać śmietanę. Ubijać w kąpieli wodnej, aż masa stanie się gęsta. Gdy masa zgęstnieje dodawać masło z twarogiem na zmianę po 1 łyżce, gdy będzie całość jednolita dodać rodzynki i białą czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej. Masę przełożyć do durszlaka wyłożonego gazą, zawinąć gazę, położyć talerzyk i przycisnąć słoikiem. Odstawić na 12 godzin do lodówki.Po zastygnięciu formować małe porcje, obtaczać w polewie z roztopionej białej czekolady ze śmietaną oraz w wiórkach. Dowolnie ozdobić[cookd]Smacznego!

