Wykonanie
Coraz częściej spotykam się z nowinkami w dziedzinie kulinarnej. Używamy coraz to nowe składniki, gotujemy coraz bardziej innowacyjne potrawy, zapominając o tych najzwyklejszych, ale niezwykle smacznych. Dzisiaj zachciało nam się na obiad zwyczajnych kotletów mielonych, po których czułam się bardzo syta i zadowolona, że smaczna kuchnia, to też najzwyklejsze codzienne potrawy.
Składniki:– 60 dag
łopatki wieprzowej;– duża
cebula;– 1
jajko;– ząbek
czosnku;– czerstwa
bułka;– pół szklanki mleka’–
bułka tarta;–
olej;–
sól,
czarny pieprzWykonanie:
Mięso zmielić za pomocą maszynki.
Bułkę namoczyć w
mleku i odcisnąć.
Cebule pokroić w drobną kostkę,
czosnek zmiażdżyć i przesmażyć na złoty kolor. Do
mięsa dodać wystudzoną
cebulę, odciśniętą
bułkę,
jajko, przyprawić
solą i
pieprzem, formować kotlety, obtoczyć w
bułce tartej i smażyć na
oleju.Ja podaję z
ziemniakami oraz z
sałatą.Smacznego:)