Wykonanie
Naleśniki nadziewane warzywami można zrobić używając swoich ulubionych warzyw. Mogą być zarówno z dodatkiem
kurczaka, innego
mięsa jak i bez dodatku
mięsa. Również sos może być dowolny, ja lubię
czosnkowy.Ilości dodatków dodajemy według własnego gustu.Składniki:naleśnikisos:
jogurt naturalny2 - 3 ząbki
czosnkusólpieprzdodatki:
kapusta pekińskapomidorki koktajlowe
paprykakukurydzakurczaktymianeksólpieprzWykonanie:
Jogurt wymieszać ze zmiażdżonym
czosnkiem,
solą i
pieprzem. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.Naleśniku usmażyć np z tego przepisu.
Kapustę posiekać,
pomidorki pokroić na pół lub ćwiartki,
paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski,
kukurydzę odcedzić,
kurczaka umyć, pokroić w paski, posypać
tymiankiem,
solą i
pieprzem a następnie usmażyć.Na naleśnik ułożyć warstwami kolejne składniki, polać sosem a następnie zwinąć naleśnik.Od razu podawać.