Wykonanie
Ciasto zagniotłam z myślą o pizzy,ale akurat miałam
pieczarki, które już trza było wykorzystać i tak oto zrobiłam bułeczki z
pieczarkami.3 dkg
drożdży3 szkl.
mąki1 szkl. ciepłego
mleka, ewentualnie
wody1 łyżeczka
cukru1 łyżka
oleju1 płaska łyżeczka
soliprzyprawa do pizzy
pieczarki podsmażone razem z
cebulkąser żółtyżółtkoZ
drożdży ,
mleka,
cukru i 1 łyżki
mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.Do
mąki dodać wyrośnięty zaczyn i resztę składników.Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować, pociąć na prostokąty. Z jednej strony położyć
pieczarki, posypać
startym serem.Z drugiej strony naciąć ciasto radełkiem i zwinąć.Ułożyć na blaszce .Pozostawić do wyrośnięcia.Posmarować roztrzepanym
żółtkiem.Piec w temperaturze 220 stopni przez 15-20 minut.