Wykonanie
Proste do zrobienia i smaczne..
3 dkg
drożdży1
jajo3 szkl.
mąki1 szkl. ciepłego
mleka, ewentualnie
wody1 łyżeczka
cukru1 łyżka
oleju1 płaska łyżeczka
soliprzyprawa do pizzy
ser żółtypolędwica drobiowaZ
drożdży ,
mleka,
cukru i 1 łyżki
mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.Do
mąki dodać wyrośnięty zaczyn i resztę składników.Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia..Wyrośnięte ciasto rozwałkować.Na połowie ciasta ułożyć plastry
wędliny i
sera żółtego, przykryć drugą połową ciasta.A teraz robić - tak jak
faworki, pokroić na paski, w środku zrobić nacięcie i przewinąć.Ułożyć na blaszce.Piec do zarumienienia.Dodatkowo pod koniec pieczenia można posypać
serem żółtym.