ßßß
Składniki ;1 kg mąki2 szklanki mleka1/2 szklanki letniej wody10 dkg drożdży2 jajka2 łyżki cukru4 łyżki oleju1 łyżeczka soliPrzygotowanie :Z drożdży ,mleka ,mąki ,cukru zrobić rozczyn(odstawić do wyrośnięcia )Mąkę przesiać do miski, zrobić dołek wlaćrozczyn już wyrośnięty z drożdżynastępnie wlać resztę mleka , wodę,olej i roztrzepane jajka .Sól zawsze sypię do mleka dobrze się rozpuści.Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość .Uformować około 30 - tu okrągłych bułek .Parujemy w garnku na parę lubdo garnka wlewamy wodę,za pomocą gumki mocujemy gazę (musi być naciągnięta )Parujemy 6 -8 minut pod przykryciem .Smacznego !!!