Wykonanie
Pasta,
makaron,kluski..jak zwał tak zwał. Każdy wie o co chodzi. Nie znam nikogo, kto by nie lubił
makaronu,mniej lub bardziej każdy z nas lubi
makaron. Na słodko,wytrawnie...Jestem typowym makaroniarzem, mogłabym go jeść codziennie,do zup,dań głównych czy nawet deser. Najlepiej jednak smakuje mi spaghetti,a najlepiej wszystkim znany sos bolognese. Ja tu nico pozmieniałam,nie ma
mięsa mielonego i typowego
sosu pomidorowego. Może i Wy się skusicie.Składniki:200 g
schabu2
marchewki100 g
kalafiora200 g
brokuła1
cebula3-4
czerwone paprykikoncentrat pomidorowy1 szklanka
bulionu warzywnego4 łyżki
oliwy z oliweksól i
pieprz do smaku
makaron spaghettiSchab pokrój w paski lub w kostkę, podsmaż na połowie
oliwy. Odstaw na bok.
Marchewkę,
paprykę i
cebulę pokrój w kostkę.
Kalafior i
brokuł podziel na różyczki.Na patelni rozgrzej pozostałą
oliwę i podsmaż
marchewkę,dodaj pozostałe warzywa i
mięso. Całość podlej
bulionem,dodaj koncentrat i wymieszaj. Przypraw i duś przez ok. 8-10 minut.
Makaron ugotuj al dente odcedź i wymieszaj z sosem.Smacznego !