Wykonanie
Kolejna dietetyczna i zdrowa propozycja, idealna na drugie śniadanie do
kawy, bądź podwieczorek. Na ciepło sprawdzi się na śniadanie, podana z
jogurtem naturalnym!Szarlotka, jest puszysta, aromatyczna i jestem nią zauroczona.Ciasto jest bez
cukru i ma w składzie tylko 3 łyżki
mąki owsianej.Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 4
jajka- 3 łyżki
mąki owsianej- 1 płaska łyżeczka budyniu
waniliowego-
cynamon 1/2 łyżeczki- ziarenka z
laski wanilii- słodzik (ja zużyłam 7 tabletek)- 3 duże
jabłka- płaska łyżka
oleju kokosowego- 4 płaskie łyżki
płatków migdałowych- 1/3 szklanki
mleka- 1
bananaWykonanie:
Białka ubij na sztywno, dodaj,
budyń,
wanilię i
cynamon.
Mleko,
banana,
żółtka,
mąkę i 2 łyżki
płatków migdałowych zmiksuj blenderem na gładką masę.Obierz
jabłka i pokrój na cienkie plastry.Naczynie wysmaruj
olejem kokosowym.Przełóż
jabłka, obsyp troszkę
cynamonem.Masę z
białek, połącz z masą z
żółtkami, zrób to dość delikatnie, aby piana nie opadła. Zalej
jabłka, na wierzch posyp
płatkami migdałowymi.Piecz przez 40 minut na złoty kolor, temp 170 stopni, ostatnie 10 minut z termoobiegiem.
SMACZNEGO KOCHANI!WIOSNA!!!;-)))))