Wykonanie
Uwielbiam wypieki z mojego automatu, a brioszki schodzą u nas błyskawicznie, oto kolejna z nich z
kokosem i
czekoladą nadziewaną. Miała być biała, ale mój mąż uwielbia ją i niestety znikła mi z barku, więc użyłam nadziewanej cytrynowej i
powiem że wyszło pysznie.
na 700 g
chleba program 3.00 hSkładniki:500 g białej
mąki pszennej60 g
wiórków kokosowych100 g białej posiekanej
czekolady2
jajka80 g
masła150 ml
mlekaopakowanie
drożdży suszonych50 g
cukrupółtorej łyżeczki
soliOpis wykonania:
Masło roztapiamy, wlewamy do formy, dolewamy zimne
mleko, roztrzepane
jajka.Dodajemy
cukier,
sól, wiórki, a następnie
mąkę i
drożdże. Wybieramy program oraz stopień zrumienienia skórki.Gdy automat zasygnalizuje wrzucenie dodatkowych składników, dodajemy
czekoladę.Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy na kratce.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy