Wykonanie
            
Nie ma to jak świeże bułeczki na śniadanie. Do tego jeszcze ta 
maślaną nutą…Przepis pochodzi od Izy .Składniki:1 szklanki 
mleka letniego1/2 kostki roztopionego 
masła1/2 szklanki 
cukru3 
jajka5 szklanek 
mąki pszennej1/2 łyżeczki 
soli2 łyżeczki 
suszonych drożdży lub 20g świeżych
masło do posmarowania lub 
jajkoDrożdże rozpuszczamy w 
mleku i cukrze. Odstawiamy na 15 minut. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy gładkie ciasto (ja wyrabiałam ciasto w maszynie – program 
makaron). Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Formujemy bułeczki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na kolejne 10 minut. Smarujemy wierzch roztrzepanym 
jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180’C przez około 20 minut.