Wykonanie
Kolejny wspaniały przepis do wykonania w automacie do
chleba. Pyszne delikatne
drożdżowe ciasto z kawałkami
czekolady :).
Składniki :60 ml
mleka3
jajka140 g roztopionego
masła1 i 1/2 łyżeczki
soli50 g
cukru430 g
mąki pszennej1 łyżka
suszonych drożdży110 g kropelek
czekoladowych do zapiekania lub drobno pokrojonej
czekoladyOpis wykonania:Do formy wlewamy
mleko, ciepłe
masło, roztrzepane
jajka,
sól. Następnie dodajemy
mąkę,
cukier i
drożdże.Wybieramy program czasowy 3.12 h u mnie to program 8 waga ciasta 750 g i jasna skórka. Włączamy urządzenie po sygnale dźwiękowym (po około 20 minutach zarabiania )dodajemy
czekoladę.Dla osób bez maszynki wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy ręcznie, pod koniec dodajemy
czekoladę i ponownie krótko wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto przekładamy do keksówki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy w 180 C około 40 minut - do suchego patyczka.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy