ßßß
Składniki :60 ml mleka3 jajka140 g roztopionego masła1 i 1/2 łyżeczki soli50 g cukru430 g mąki pszennej1 łyżka suszonych drożdży110 g kropelek czekoladowych do zapiekania lub drobno pokrojonej czekoladyOpis wykonania:Do formy wlewamy mleko, ciepłe masło, roztrzepane jajka, sól. Następnie dodajemy mąkę, cukier i drożdże.Wybieramy program czasowy 3.12 h u mnie to program 8 waga ciasta 750 g i jasna skórka. Włączamy urządzenie po sygnale dźwiękowym (po około 20 minutach zarabiania )dodajemy czekoladę.Dla osób bez maszynki wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy ręcznie, pod koniec dodajemy czekoladę i ponownie krótko wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto przekładamy do keksówki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy w 180 C około 40 minut - do suchego patyczka.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy