Wykonanie
Fajna propozycja
śniadaniowa dla dzieciaków, przed pójściem do szkoły chętnie zjedzą coś pożywnego i ładnie podanego :) Nie trzeba tu wiele czasu ani poświęcenia.


4 paróweczki z
szynki prosto od firmy Hańderek2
jajka2 łyżki
mąkisólpieprzszczypta
suszonych pomidorówszczypta
proszku do pieczeniamasło do smażeniado ozdoby
sałatakiełkipomidorkeczuplistek
bazyliiParóweczki kroimy na plasterki , z jednej wykrawamy buźki , krojąc ją wzdłuż i przy pomocy łyżeczki wycinamy księżyce.
Białka oddzielamy od
żółtek, ubijamy najpierw
białka dodajemy
żółtka,
przyprawy i
proszek do pieczenia a na koniec
mąkę i krótko mieszamy.Na patelni rozpuszczamy
masło, wrzucamy pokrojone na plasterki paróweczki pozostawiając buźki i 5 par oczu.Plasterki przykrywamy równomiernie
ciastem i smażymy na wolnym ogniu, tymczasem układamy dookoła 5 buziek oczami do zewnątrz omletu. Ostrożnie obracamy omlet i smażymy również na wolnym ogniu ok 3 min . Zdejmujemy omlet na deskę, wycinamy foremką serduszka, każde z buzią.Układamy na listkach
sałaty, dekorujemy
kiełkami i
keczupem.

Teraz juz mogą przysiąść się głodne dzieci :) takim rarytasom nie
oprą się nawet niejadki :)

