Wykonanie
Czy ktoś nie lubi Kinder Czekolady? Chyba ciężko znaleźć taką osobę :) Kinderki lubią dzieci i dorośli, kobiety i mężczyźni. Ja oczywiście też :) Gdy wpadłam kiedyś na ten przepis, od razu wiedziałam, że muszę go kiedyś zrobić :) Co prawda nie jest za bardzo dietetyczny, ale jako cheatmeal nadaje się doskonale :)przepis na tortownicę o średnicy 16cmŹródło

CIASTO:3
jajka65 g
mąki pszennej3 łyżki
mąki ziemniaczanej9 łyżek
cukruMąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej do miski.
Jajka (powinny
mieć temperaturę pokojową) ubij na sztywno z
cukrem, im dłużej ubijasz tym wyższy
biszkopt wyrośnie :) Piana powinna być biała i gęsta. Następnie dodajemy do niej w dwóch turach przesianą
mąkę. Wymieszaj delikatnie trzepaczką. Masę przelej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni.KREM:500 g
twarogu śmietankowegoszklanka
cukru pudru (dałam mniej)2 łyżki
kakao3 łyżki
mleka w proszku250 ml
śmietanki kremówki 30%Twarożek ucieraj z
cukrem pudrem,
kakao i
mlekiem w proszku. Stopniowo dodawaj
śmietankę i miksuj, aż do powstania puszystego kremu. Kremem przełóż blaty ciasta, rozsmaruj także cienką warstwę po bokach i na wierzchu ciasta. Tort wstaw do lodówki na ok. 1h.POLEWA:100 g
czekolady mlecznej80 ml
śmietankiDEKORACJA:dowolne
słodycze: u mnie Kinder
Czekolada, Schokobons, KInder Bueno, Kinder NIespodzianka, Kinder Country
Śmietankę podgrzej, aż będzie gorąca, w tym czasie połam
czekoladę na drobne kawałki i umieść ją w metalowej misce. Następnie zalej ją gorącą
śmietanką i mieszaj do czasu, aż
czekolada się rozpuści. Polewę odstaw na kilka minut. Następnie nabierz ją małą łyżeczką i polewaj po powierzchni ciasta. Na koniec, zanim
czekolada zastygnie, udekoruj tort
słodyczami w dowolny sposób . Tort przechowuj w lodówce.Smacznego :)

