ßßß
Cookit - przepis na Forszmak z parówkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Forszmak z parówkami
Składniki
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Majeranek
Ogórek kiszony
Papryka konserwowa
Papryka słodka
Parówki
Ziele angielskie
Liść laurowy
Kostka rosołowa
Mięso mielone
Wykonanie
Forszmak,to zupa najczęściej podawana na weselach.. Przeważnie w drugi dzień lub w trzeci w tzw. klina. Z czego jest zrobiona? Zazwyczaj z
wędlin
,które zostały i warzyw ,które nam zostały.Ja mam nieco inną propozycję na forszmak, z
parówek
i
mięsa mielonego
. Życzę smacznego !Składniki:500 g
mięsa mielonego
1 kg
parówek
6-8
ogórków kiszonych
2-4
cebule
ziele angielskie
liść laurowy
papryka słodka
mielona1
kostka rosołowa
majeranek
2-3 łyżki
koncentratu pomidorowego
1 słoik
papryki konserwowej
Cebulę
pokrój w kostkę i zeszklij na odrobinie
oleju
. Dodaj
mięso mielone
,
liść laurowy
i
ziele angielskie
. Podsmaż.Do
mięsa
dodaj pokrojone
parówki
. Do zawartości patelni dodaj pokrojone w kostkę
ogórki
i
paprykę
. Smaż jeszcze przez chwilę.Całość podlej
wodą
,tak aby wszystko zakryła. Doprowadź do wrzenia,dodaj kostkę i
koncentrat pomidorowy
. Dopraw do smaku.
Źródło:
http://aroundtheflavors.blogspot.com/2016/04/forszmak-z-parowkami.html
Przepisy powiązane
Gołąbki
Zupa z soczewicy
W kierunku tradycji - fasolka po bretońsku
Gołąbki w bigosie
Zupa z soczewicy z ziołami
Składniki powiązane (0)