ßßß Cookit - przepis na Forszmak z parówkami

Forszmak z parówkami

nazwa

Wykonanie

Forszmak,to zupa najczęściej podawana na weselach.. Przeważnie w drugi dzień lub w trzeci w tzw. klina. Z czego jest zrobiona? Zazwyczaj z wędlin,które zostały i warzyw ,które nam zostały.
Ja mam nieco inną propozycję na forszmak, z parówek i mięsa mielonego. Życzę smacznego !
Składniki:
500 g mięsa mielonego
1 kg parówek
6-8 ogórków kiszonych
2-4 cebule
ziele angielskie
liść laurowy
papryka słodka mielona
1 kostka rosołowa
majeranek
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 słoik papryki konserwowej
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na odrobinie oleju. Dodaj mięso mielone,liść laurowy i ziele angielskie. Podsmaż.
Do mięsa dodaj pokrojone parówki. Do zawartości patelni dodaj pokrojone w kostkę ogórki i paprykę. Smaż jeszcze przez chwilę.
Całość podlej wodą,tak aby wszystko zakryła. Doprowadź do wrzenia,dodaj kostkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku.
Źródło:http://aroundtheflavors.blogspot.com/2016/04/forszmak-z-parowkami.html