Wykonanie

Jak często zastanawiacie się co zrobić z warzywami czy
mięsem z bulionu?Pokrojone dodaję do zupy, miksuję i mieszam z dodatkiem
cieciorki czy
soczewicy na pasztet, robię zwykłą
sałatkę warzywną. Tym razem dodałam
oliwki,
korniszony i
kiełki rzodkiewki. Połączyłam delikatnym
sosem jogurtowym i dodałam porwanego
indyka. Lekka, sycąca
sałatka była zwieńczeniem bardzo kulinarnego dnia.Składniki:1 duża
marchew, z
bulionu1
pietruszka, z
bulionućwiartka
selera, z
bulionu10 czarnych
oliwek8 malutkich
korniszonówmałe opakowanie
kiełków rzodkiewkisos jogurtowy z
cytryną, wyciśniętym, malutkim, ząbkiem
czosnku i
natką pietruszkiWszystkie warzywa pokroić (
marchew I
pietruszkę można ściąć obieraczką do warzyw).
Oliwki pokroić w plasterki,
korniszony w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z sosem. Podac z porwanym
indykiem I
kiełkami rzodkiewki.