Wykonanie
Witam kochani. Pewnie u Was też czasami nie ma chętnego na resztki ugotowanych warzyw. Nie wyrzucajmy ich jednak pochopnie. Wystarczy coś do nich dodać, doprawić i
mieć okazję na pyszny posiłek na przykład przy kolacji. Ostatnio podzieliłam się bardzo prostym sposobem na błyskawiczny
majonez LINK, choć oczywiście, możecie
sałatkę przyprawić prosto
olejem,
solą,
pieprzem i też będzie dobra.

Składniki na 6 porcji


1/3
selera naciowego (mniej więcej), pokrojonego na drobnoszklanka
ananasa osączonego w kawałkach - najlepszy byłby świeżypokrojone w kostkę warzywa z rosołu- kawałek
selera korzeniowego,
marchewka,
pietruszka2
jajka ugotowane na twardo, pokrojone w kostkę lub inne
białko -
fasola, podsmażony
filet z kurczaka a może resztki
mięsa z zupypołowa małej
papryczki ostrej dobrze rozdrobnionej (uwaga: najlepiej siekać w rękawiczkach!)
sól do smaku
Sos majonezowy : 2 łyżki
majonezu, ciut
musztardy, (można rozrzedzić
jogurtem naturalnym, jeśli chcecie większą ilość sosu)
sól do smakuPrzygotowaniePrzygotowanie na filmie LINKWszystkie składniki mieszam z niewielką ilością
soli. Dodaję
sos majonezowy. Mieszam. Gotowe!Życzę smacznego!Pozdrawiam Weronika