Wykonanie
Za oknami wiosennie i radośnie tak samo powinno być teraz na naszych talerzach.
Feria barw sprawi, że poczujecie prawdziwy przypływ energii zwłaszcza po takim śniadaniu jakie przygotowałam , oto przepis na wiosenne roladki z
szynką i masą jajeczno-
brokułową.Ta propozycja jest dla amatorów delikatnych smaków. Polecam jest pycha!




Składniki:Kilkanaście plastrów
szynki użyłam
Spod Powału HańderekMasa jajeczno brokułowa:4
jajka½ świeżego
brokuła50 g
sera żółtego½
papryki czerwonej½
cebuliPęczek świeżego
szczypioru2 łyżki
majonezuSól i
pieprz do smaku
Sałata do podania
Szczypiorek do zawiązaniaSposób wykonania:
Jajka gotuję na twardo obieram ścieram na tarce. Różyczki
brokuła dzielę na mniejsze kawałki gotuję we wrzątku ze szczyptą
soli i
cukru do miękkości, odcedzam i studzę. Dodaję do
jajek,
paprykę cebulę i
szczypiorek siekam w drobną kostkę,
ser ścieram na tarce, wszystko łączę razem, doprawiam do smaku
solą i
pieprzem dodaję
majonez mieszam, nakładam pastę na pokrojoną cienko
szynkę zawijam w roladki całość obwiązuję
szczypiorkiem. Podaję schłodzone na sałacie.Smacznego!