ßßß



Składniki:½ kg fileta z kurczaka5 świeżych pieczarek1 papryka1 cebula1 duży ząbek czosnkuPęczek cienkiego szczypiorku3 jajka2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka bułki tartej1 łyżeczka musztardy1 czubata łyżka majonezuPrzyprawa do grosa do smakuSól i pieprz do smakuOlej do smażeniaSposób przygotowania:Mięso myjemy siekamy drobniutko nożem, oprószamy przyprawą do gyrosa oraz solą, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku majonez oraz musztardę, mieszamy.Odstawiamy na godzinę do lodówki.Po tym czasie dodajemy starte na tarce pieczarki, pokrojoną paprykę oraz szczypiorek, wbijamy jajka, dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz bułkę tartą, doprawiamy pieprzem do smaku i mieszamy.Na patelni rozgrzewamy olej, porcjami nakładamy masę formując kotleciki. Smażymy z obu stron na złocisto.Osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.Podajemy z dowolnymi dodatkami.Smacznego!