Wykonanie
Ciasto:15 dag
mąki krupczatki15 dag
mąki pszennej20 dag
masła1 łyżka
śmietany 18%2
żółtkaSzczypta
soliNadzienie:6
jajek400 ml
śmietanki 22%20 dag
kiełbasy swojskiej drobiowej1
cebula1 szklanka
mieszanki warzywnej meksykańskiej ze słoika –marchewka,
kukurydza,
groszek,
fasola czerwona1 łyżka zupy cebulowej z
torebkiSzczypta
gałki muszkatołowej do smaku
Sól do smaku
Pieprz biały do smaku
Natka pietruszki lub
szczypiorek do posypaniaSposób przygotowania:Ciasto kruche:
Mąki wymieszać ze szczyptą
soli na stolicy, dodać wiórki pokrojonego
masła,
śmietanę oraz
żółtka, zagnieść kruche ciasto,Wylepić dno i boki formy do tarty o śr 28 cm.Ponakłuwać widelcem. Podpiec w nagrzanym do 195*c piekarniku około 5 minut, wyjąć, wystudzić.Nadzienie:3
jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki.Resztę
jajek wbić do miski, wlać
śmietankę , dodać łyżkę zupy cebulowej, doprawić do smaku
solą,
białym pieprzem i szczyptą gałki,zmiksować mikserem na gładką masę,
mieszankę warzywną osączyć na sicie z zalewy,
kiełbasę pokroić na cienkie plasterki.Na podpieczone ciasto wylać masę
śmietanowo-jajeczną rozsypać
mieszankę warzywną powciskać gotowane
jajka oraz plastry
kiełbasy, wstawic do nagrzanego piekarnika do temp 180*c piec około 20 minut –aż masa będzie ścięta.Podawać z dowolnym
sosem majonezowym lub
chrzanowym posypaną
zieleniną.Życzę smacznego!

http://handerek.com.pl/Zachęcam do zapoznania się z szerokim asortymentem
wędlin tej firmy, z całą pewnością każdy znajdzie coś dla siebie.

