Wykonanie
Share the post "Pyszna
sałatka jajeczna / Egg salad"Dziś przedstawiam przepis na pyszną
sałatkę jajeczną. Jednak nie taką zwykłą typu
jajka z
majonezem, ale z ekstra chrupiącymi dodatkami takimi jak
papryka,
seler naciowy i
korniszony, z dodatkiem aromatycznych
ziół. Doskonale smakuje podana na chrupiących tostach, jestem przekonana, że przypadnie do gustu całej rodzinie. Jest też bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Polecam!Scroll down for recipe in English

Pyszna
sałatka jajeczna(4 porcje)Składniki:6 dużych jaj ugotowanych na twardo, obrane i pokrojone w kostkę1/2 szklanki
selera naciowego, pokrojonego w drobną kostkę1/4 szklanki
czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę1/4 szklanki
cebuli, pokrojonej w drobną kostkę1/4 szklanki drobno posiekanej
pietruszki i
szczypiorku3 łyżki
korniszonów, pokrojonych w drobną kostkę2 łyżki
musztardy chrzanowej1/2 szklanki
majonezusól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki i dopraw
solą i
pieprzem do smaku.Można podawać natychmiast, a resztę przechowuj w lodówce.Smacznego!

English versionEgg salad(4 servings)Ingredients:6 large hard boiled eggs, peeled and chopped1/2 cup
celery, finely chopped1/4 cup red pepper, finely chopped1/4 cup onion, finely chopped1/4 cup finely chopped parsley and chives3 tablespoons gherkins, finely chopped2 tablespoons horseradish
mustard1/2 cup mayonnaisesalt and pepper to tastePreparation:Combine everything together and season to taste with salt and pepper.Enjoy right away or
chill for later.Enjoy!

Share the post "Pyszna
sałatka jajeczna / Egg salad"



