Wykonanie
Czekoladowe ciasto
bananowe już znacie, tak więc nie
będę się rozpisywała.To jest z dodatkiem
malin i
migdałów - pyszne !Składniki :*1 szklanka
cukru,* 2
jajka,* 1/2 szklanki
oleju,* 2
banany,* 1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego,* 1 1/2 szklanki
maki,* 1/2 szklanki
kakao,* 250 g
malin,* 1 łyżeczka
sody,* 1/2 łyżeczki
soli,* 2 garście
migdałów,

Przygotowanie :
Cukier,
jajka i
olej ubij mikserem na puszystą masę ( nie, będzie taka jak ubite
białka ).Dodaj rozgniecione
banany i ekstrakt
waniliowy.W osobnej misce przesiej
mąkę z
sodą i
solą, dodaj
kakao i dobrze zmieszaj.Dokładnie połącz zawartość obu misek.Dodaj
maliny i delikatnie zmieszaj.Ciasto przelej do wysmarowanej
masłem i wysypanej
mąką ( lub wyłożonej papierem do pieczenia ) blaszki, wierzch posyp
migdałami.Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz około 40 minut.
