ßßß
Składniki (4 porcje)250 g szpinaku baby500 g pieczarek3 duże pomidory lub 8 małych1 średnia biała rzodkiewkilka rzodkiewek (wykorzystałam zapas lodówkowy – nie są konieczne)150-200 g sera koziego (użyłam roladki)2 łyżeczki masła klarowanegosól2 łyżki sezamuDressing3 łyżki oliwy1,5 łyżeczki octu balsamicznegosól, pieprz1 łyżka mielonego czosnku

PrzygotowaniePieczarki umyć, obrać i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło klarowane i wsypać pieczarki. Posolić i dusić we własnym soku, aż będą rumiane. Przestudzić. Warzywa umyć. Szpinak włożyć do dużej miski i dodać pieczarki. Pomidory, rzodkiew i rzodkiewkę pokroić w półplasterki, ser pokruszyć lub pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać ze szpinakiem. Składniki dressingu połączyć ze sobą w miseczce i dodać do sałatki. Przed podaniem posypać sezamem.