Wykonanie
Kotlety podwójnie wieprzowe. Przygotowane z
szynki oraz przesmażonego
boczku z
cebulą i
czosnkiem który nadaje soczystości kotletom.

Składniki:400g chudej zmielonej
szynki wieprzowej200g
boczku wędzonego2
cebule4 ząbki
czosnku
2
kajzerki namoczone w
mleku1
jajko1 pęczek
natki pietruszki1 łyżka
przyprawy do
wieprzowiny1 łyżeczka
pieprz1/2 łyżeczki
solibułka tarta do obtoczenia kotletów
olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:
Boczek i
cebulę pokroić w kostkę ,
czosnek posiekać drobno.Na suchej patelni przesmażyć
boczek , gdy wytopi tłuszcz dodać
cebulę a po chwili
czosnek , zeszklić.Umytą i osuszoną
natkę pietruszki posiekać drobno ,
kajzerkę odcisnąć z
mleka.W misce umieścić mieloną
szynkę wieprzową , usmażony
boczek z
cebulą i
czosnkiem ,
kajzerki oraz wbić
jajko.Wsypać
natkę pietruszki , doprawić
solą ,
pieprzem oraz
przyprawą do
wieprzowiny.
Mięso dokładnie wyrobić dłońmi do połączenia się składników.

Z
mięsa uformować kotlety , każdego obtaczać w
bułce tartej.Na patelni rozgrzać
olej rzepakowy , smażyć kotlety na rumiano z obu stron.Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.