Szybkie, proste w przygotowaniu, tanie i eleganckie babeczki. Sprawdzą się zarówno jako deser do popołudniowej kawy czy herbaty, jak też jako słodkie śniadanie ;) .Składniki : (ok. 8 babeczek)· 2 szklanki mąki pszennej· 1 szklanka cukru· 100 g masła· 1 szklanka mocnej herbaty cytrynowej· 2 żółtka· 2 łyżeczki proszku do pieczenia· skórka otarta z 1 cytryny· szczypta soliNa lukier- sok z 1 cytryny + cukier puder ile zabierzeMiękkie masło ucieramy z cukrem, cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku,przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz porcjami przestudzoną mocną herbatę. Pod koniec dodajemy skórkę otartą z 1 cytryny.Ciasto rozlewamy do foremek na babeczki- polecam silikonowe, ich nie musimy natłuszczać. Ciasto możemy rozlać również do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Pieczemy ok. 35 minut, temp. 190 stopni. Dekorujemy cytrynowym lukrem (ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny) oraz suszoną żurawiną. Smacznego!