ßßß
Intensywnie cytrynowe wnętrze ciastka obtoczone w chrupiącej, cukrowej panierce. Są tak dobre, że w przeciągu tygodnia piekłam je dwa razy :} Polecam nie tylko miłośnikom cytrynowych wypieków.Składniki:250 g mąki130 g masła2 żółtka50 g cukru3 cytryny1 limonka2 kiśle cytrynowe ( 2x 77g)1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta solicukier puderCytrynę i limonkę umyć i sparzyć wrzątkiem. Mąkę przesiać, dodać masło i posiekać. Dołączyć żółtka, cukier, kiśle, proszek do pieczenia, sól, skórkę z cytryn i limonki, sok z jednej cytryny. Wszystkie składniki zagnieść. Blat posypać mąką, rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka. Każde ciasteczko obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy w 180*C około 15 minut.