Dzisiaj mam dla Was propozycję na sałatkęmakaronową z szynką. Sałatka jest delikatna i świeża. Główną nutę zapachu i smaku nadaje w niej ogórek. Dopiero po chwili dołączają pozostałe smaki. Makaron ryżowy dodaje sałatce efektu zaskoczenia. Można ją podać na śniadanie lub kolację. Idealna na imprezy i do lunch box'u.Składniki:150 g makaronu o kształcie ryżu200 g szynki konserwowej1 ogórek gruntowy1 czerwona papryka1 puszka kukurydzy2 czubate łyżeczki siekanego koperku (świeżego lub mrożonego)4 czubate łyżki majonezu3 czubate łyżki jogurtu naturalnegosól i pieprz do smakuWykonanie:Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Szynkę, ogórka i paprykę kroimy w drobną kostkę.Kukurydzę odsączamy.Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski i dodajemy koperek.Majonez i jogurt razem mieszamy oraz solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowany sos wylewamy na sałatkę.Całość mieszamy i jeśli zachodzi potrzeba ponownie doprawiamy solą i pieprzem.Smacznego :)