Wykonanie
            

Przepyszny mazurek na Wielkanoc, mocno 
orzechowy, na delikatnie kruchym cieście. Przepięknie udekorowany warkoczem, kwiatami i listkami. Bardzo mi się podoba. W smaku jest słodki ale nie jest zbyt słodki jak to mazurki, bardzo 
orzechowy i kremowy z nutą 
cytrusową.Zapraszam!

SKŁADNIKI: na ciasto:- 150 g 
mąki pszennej szymanowskiej- 75 g 
masła- 50 g 
cukru- 2 
żółtka- 1/3 łyżeczki 
proszku do pieczenia- łyżeczka lodowatej 
wodySzybko zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na 30 minut.Składniki na mniejszą tortownicę, lub formę 
tarta.MASA ORZECHOWA:- szklanka obranych 
orzechów włoskich i laskowych- 4 łyżki passion friut & lime 
curd (to taki odpowiednik lemon 
curd tyle że z 
marakui i 
limonki), można też użyć lemon 
curd (produkt do kupienia w Marks & Spencer)- 50 g 
margaryny- 2 
białkaWykonanie: 
Orzechy zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut. Dzięki temu pozbędziemy się goryczki. 
Wodę odlej. Całość zmiksuj za pomocą blendera.

 Ciastem
Ciastem wylep formę, wylej masę, wierzch udekoruj. Pieczemy w piekarniku przez 45 minut w temp 16 stopni C.

Smacznego!Jak się Wam podoba moja wersja mazurka?;-)Buziaki!!!!
