Wykonanie
Dodatek
cynamonu do marynaty do drobiu wydawał mi się co najmniej
dziwny, a wyszło naprawdę pyszne
mięsko. Polecam serdecznie!
Składniki:4
udka z kurczakaMarynata:4 ząbki
czosnku1 łyżeczka
cynamonu3 pełne łyżki
miodu1/4 szklanki
oleju /
oliwy1/4 szklanki
białego octu winnego2 łyżki
sosu sojowego1 łyżeczka suszonego
tymianku1/2 łyżeczki mielonego
imbiru1/2 łyżeczki ostrej
musztardySposób przygotowania:1.
Mięso opłukać, osuszyć.2. Składniki marynaty dobrze wymieszać, natrzeć
mięso marynatą, odstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą non.3.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z marynatą, przykryć folią aluminiową, piec w 160-180 st. C przez ok 40 minut. Po tym czasie zdjąć folię i piec
mięso jeszcze 20 minut.Smacznego!!!
Źródło: Eksperymenty kuchenne