ßßß
Składniki:4 udka z kurczakaMarynata:4 ząbki czosnku1 łyżeczka cynamonu3 pełne łyżki miodu1/4 szklanki oleju / oliwy1/4 szklanki białego octu winnego2 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka suszonego tymianku1/2 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki ostrej musztardySposób przygotowania:1. Mięso opłukać, osuszyć.2. Składniki marynaty dobrze wymieszać, natrzeć mięso marynatą, odstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą non.3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z marynatą, przykryć folią aluminiową, piec w 160-180 st. C przez ok 40 minut. Po tym czasie zdjąć folię i piec mięso jeszcze 20 minut.Smacznego!!!
Źródło: Eksperymenty kuchenne