Wykonanie

Na poprawę humoru, swieżo, zdrowo, dietetycznie, chrupiąco i smacznie.
Seler naciowy nie jest łatwym warzywem, lecz z odpowiednio dobranymi składnikami i sosami tworzy bardzo dobrą kompozycję, która ucieszy nasze podniebienie jak i wzrok.Zapraszam na inne przepisy z
selerem naciowym w roli
glównej na moim blogu:
seler na ostro;
Sałatka z
selera naciowego z
pomarańczą ;Surówka z
białej kapusty i
selera naciowego .Miłego tygodnia kochani.Składniki:5
łodyg selera naciowego1 łyżka posiekanego swieżego
koperku1 garść prażonych
płatków migdałów4 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżka
octu winnego1 szczypta
soli morskiej1 szczypta
pieprzu białegoWykonanie:
Łodygi selera pozbawić włókien, umyć, przeciąć wzdłuż, pokroić na małe kawałki. Dodać posiekany
koperek, uprażone
migdały, przyprawic
solą i
pieprzem. Wymieszać całość z
jogurtem i
octem winnym.