Wykonanie
Niestety jestem maniaczką wszelakich placuszków. Nie wiem czy wychodzi mi to na zdrowie ale nie potrafię sobie odmówić ziemniaczanego,
cukiniowego a teraz do tego
grona dołączył
selerowy. Pyszny ;)
Składniki:1 kg
ziemniaków (obranych)600 g
selera (obranego)1 duża
cebula2
jajka2 łyżki
śmietany2 łyżki
mąki pszennej 450
sól himalajska drobna 1 - 1,5 łyżki stołowej
pieprz do smaku
olej kokosowy do smażenia
Selera zetrzeć na drobnej tarce warzywnej.
Ziemniaki na tarce do placków, przełożyć na durszlak by odciekły z nadmiaru
wody.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki, wymieszać i smażyć niewielkie placki.Ps.
Wodę spod ziemniaków odlewam i pozostały krochmal dodaję do placków.
Smacznie polecam :)