Wykonanie
Są tu jacyś fani szpinaku? :-) Ja niewątpliwie nim jestem! Zjadam go minimum 2
razy w tygodniu, jeśli nie jako warzywny składnik obiadu, to jako dodatek - z
jajkiem lub
jogurtem greckim. Ten lekki, delikatny i dietetyczny sos bardzo mi smakował, szczególnie podany z
kaszą. Można zrobić go bardzo szybko z kilku prostych składników.

2
filety z kurczaka450g
mrożonego szpinaku2
cukinie4-5
marchewek1
pietruszkasól,
pieprz100 ml
mleka1 łyżka
mąki1. Filety gotujemy w całości w niewielkiej ilości
wody (tak by tylko przykrywała filety) wraz ze startą na grubych oczkach tarki
marchewką,
pietruszką i
cukinią.2. Ugotowane filety rwiemy na kawałki za pomocą widelca. Wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy rozmrożony
szpinak, dusimy około 15 minut.3. Zimne
mleko mieszamy z
mąką. Wlewamy do sosu, gotujemy jeszcze chwilę.
