ßßß
500g mięsa mielonego3 łyżki kaszy manny1 jajko2 cebule3 czerwone papryki2 łyżki koncentratu pomidorowegosól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka1/2 pęczka natki pietruszkiolej1. Cebulę drobno siekamy. Paprykę kroimy w kostkę.2. Mięso mielone mieszamy z cebulą, jajkiem, kaszą manną i przyprawami. Formujemy małe pulpety. Wrzucamy je na wrzącą wodę, gotujemy przez 30 minut.3. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju podsmażamy cebulę i paprykę. Zalewamy 1 szklanką wody, dusimy przez około 30 minut aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy, ugotowane pulpety, łączymy wszystko ze sobą. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.