Pyszne roladki ze schabu z nadzieniem ze szpinaku, pieczarek i mozzarelli.Całość owinięta szynką parmeńską (może też być cienko krojony boczek) .Może wypróbujecie w nadchodzące święta?SKŁADNIKI (na 4 roladki -1 roladka 391 kcal)1/2 kg schabu bez kości5 dużych pieczarek1 mała cebula100 g szpinaku1/2 kulki mozzarelli (62,5g)2 ząbki czosnkusól, pieprz2 łyżeczki oliwy8 plasterków szynki parmeńskiejPRZYGOTOWANIECebulę kroimy w drobną kostkę. Szpinak myjemy i drobno siekamy. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mozzarellę kroimy na 4 plastry.Na łyżeczce oliwy podsmażamy cebulę, dodajemy szpinak i pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem i przesmażamy razem kilka minut.Schab myjemy, odkrawamy ewentualny tłuszcz, kroimy na 4 plastry i cienko rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem.Na każdym kotlecie kładziemy farsz i plaster fety. Zwijamy roladki. Każdą roladkę owijamy dwoma plastrami szynki. Układamy w naczyniu żaroodpornym.Polewamy pozostałą łyżeczką oliwy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30 minut.Podajmy z ulubionymi dodatkami - np. pieczone ziemniaczki+sałata.Smacznego :)źródło inspiracji