ßßß
Składniki: na 6 kanapek6 bułek durum, tutaj przepis6 plastrów gotowanej szynki6 plastrów żółtego sera1 jajko3 łyżki roztopionego masła100 ml mleka1 łyżeczka musztary
Przekrój bułki na pół. Roztrzep jajko w mleko wraz z masłem i musztardą. Wylej na półmisek. Ułóż bułki miękką częścią do dołu na półmisku. Poczekaj kilka minut aż bułki wciągną mieszankę. Małą formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż dolne połówki bułek i obłóż je szynką i serem. Przykryj wierzchnią częścią bułki. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200ºC na 20 minut. Podawaj kanapki gorące z dżemem borówkowym.Polecane przepisySałatka makaronowa tanio i szybkoWytrawny sernik ze śledziamiKanapka pita z cevapici i ajvarKanapki ułatwiają życieBurgery z kalafiora na ostro