Wykonanie
Seler naciowy to bogactwo witamin i
soli. Co za tym idzie doskonały materiał na surówki i sałatki. Na moim
stole gości kilka surówek i sałatek w których w skład wchodzi
seler naciowy.Dzisiaj podam przepis na wyjątkowo prostą i łatwą surówkę.

Składnik- 1/2
kapusty pekińskiej- 3-4 gałęzie
selera naciowego- 1 duże
jabłkoDresing- 2 łyżki
oliwy ( może być z
oliwek ja używam rzepakowego)-
sól,
pieprz do smaku (na czubek łyżeczki)- 1 łyżeczka
miodu- 1 łyżeczka
octu ryżowego lub
winogonowego , zamiennie
sok z cytryny.Wykonanie- umyć warzywa i osuszyć.-
kapuste posiekać w drobne wiórka,
seler w cienkie plasterki,
jabłko w slubki można zetrzeć na tarce ogrubych oczkach.- wszystko razem wymieszać.- składniki dresingu wymieszać w osobnym naczyniu, doprawic jesli jest to konieczne- polać warzywa , delikatnie wymieszać.Ja dodaję dodatkowo
płatkami papryki chili , ponieważ rodzinka lubi wersje pikantną.