Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zrazy drobiowe z
musztardąRecenzja
SEKO »Jakiś czas temu dostałam pyszną paczuszkę z produktami od firmy Roleski, postanowiłam wypróbować
przecier pomidorowy w moim daniu. Tak powstały przepyszne gołąbki , których dawno nie robiłam. Smakowały przepysznie.1 główka
młodej kapusty lub
kapusty włoskiej2 szklanki
ryżu1 kg
mielonego mięsa wieprzowego
sól i
pieprz do smaku3 ziarenka
ziela angielskiego3
liście laurowejajko 1 sztSos4 łyżki
mąkikoncentrat pomidorowy Roleski dałam pół słoiczka czyli 100 g3 łyżki
śmietany 18%Przygotowanie:Do garnka wkładam
kapustę( najpierw ścinam twardziejsze części
kapusty, tu koło głąba),
woda ma wrzeć lekko tak aby liście zmiękły. Wyjmujemy po 2-3 liście i znowu czekamy by zmiękły.Do miski wkładam zmieloną
łopatkę, doprawiam ją
solą pieprzem i dodaje
jajko.Mieszam farsz i zostawiam na 30 minut by przeszło
przyprawami . Gotuje
ryż w osolonej wodzie( 4 szklanki
wody daje). Ugotowany
ryż przemywam pod bieżącą
wodą i zostawiam na sicie na chwilkę by odsączył się z
wody. Dodaje
ryż do
mięsa, mieszam i nakładam farsz na przygotowane liście
kapusty. Zwijam i podsmażam gołąbki na patelni. Do brytfanki wkładam kiście
kapusty, które mi zostały i układam na nich gołąbki. Zalewam
wodą tak aby przykryć gołąbki, dodaje
listek laurowy i ziele ewentualnie
sól do smaku. Gotuje koło godziny, teraz dodaje
przecier pomidorowy i doprawiam jeśli brakuje czegoś w smaku. Dalej dusze gołąbki, teraz już w przecierze , wychodzi nam
sos pomidorowy, jest trochę rzadki wiec w zimnej wodzie tak pół szklanki rozrabiam 4 łyżki
mąki i wlewam to do gołąbków. Sos robi się gęściejszy, na końcu dodajemy
śmietanę.





niedziela, 21 lutego 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter