Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Marta GesslerCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)3 szklanki
mąki6
jajekszafran1/2 łyżeczki
solifarsz:1/2 kg
twarożku1/2 szklanki siekanych świeżych
ziół (
tymianek oregano)1 łyżeczka
soliMakaron z
szafranem - sposób przygotowania: Wyrobić i rozwałkować ciasto, pokroić na kwadraty (3-4 cm), nałożyć farsz, sklejając formować pierożki. Ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Pierożki podawać na gorąco z
jogurtem z
czosnkiem.Łatwy sposób na przygotowanie sytego
makaronu z
pieczarkamiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu