Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (22 głosy)20 dag
mąkiszklanka
zsiadłego mleka3
jajka60 dag
truskaweksólcukierTruskawki smażone w cieście - sposób przygotowania: Z
jajek,
mąki,
mleka i
soli robimy ciasto gęstsze niż na naleśniki. Dodajemy pokrojone w plasterki
truskawki. Mieszamy, placuszki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażymy z obu stron. Posypujemy
cukrem pudrem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu