ßßß Cookit - przepis na Żeberka z jabłkami i kaszą gryczaną

Żeberka z jabłkami i kaszą gryczaną

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
25 dag kaszy gryczanej
1/2 l wody
sól i 1 łyżka olej u oraz: 1 kg żeberek
4 łyżki olej u
2 łyżki musztardy
5 ząbków czosnku
2 cebule
1/2 kg jabłek
majeranek
sól
pieprz
olej
Żeberka z jabłkami i kaszą gryczaną - sposób przygotowania: Kaszę ugotuj w posolonej wodzie z olejem. Żeberka pokrój na małe porcje (po 2-3 kostki) i marynuj przez co najmniej godzinę w oleju z musztardą, rozgniecionymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Wyjmij z marynaty i upiecz (45-50 minut) w temp. 180°C. Obrane i pokrojone w kostkę cebule usmaż na rozgrzanym oleju z obranymi cząstkami jabłek. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem, ułóż na żeberkach. Podawaj z kaszą.
Jak zrobić grillowane żeberka w glazurze
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/48861394/zeberka z jablkami i kasza gryczana/p