Wykonanie
Kotlet
schabowy czy mielony,
karkówka z grilla i pieczone
żeberka wprost uwielbiają jej towarzystwo ;) Jest delikatna, miękka, nie jest zagęszczana zasmażką - więc stosunkowo lekka. Smacznego !
Składniki :0,5 kg
kapusty kiszonej1 niezbyt słodkie
jabłko2 spore
cebule3 ząbki
czosnku3 łyżki
oleju1/3 szklanki
wodysól,
pieprzPrzygotowanie :Płuczę
kapustę w zimnej wodzie, jeśli jest bardzo kwaśna.Na głębokiej patelni rozgrzewam
olej, wrzucam
kapustę i na wolnym ogniu smażę pod przykryciem przez ok. pół godziny, dolewając po odrobinie
wody i mieszając ją co jakiś czas.
Kapusta powinna wyraźnie się zeszklić i zmienić kolor na ciemniejszy. Wtedy dodaję pokrojone w półplastry
cebule i pokrojone w kawałki obrane
jabłka , smażę razem kolejne pół godziny. Dodaję
czosnek posiekany w plastry, doprawiam
solą i
pieprzem, duszę jeszcze 10 minut.Przepis autorski.