Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Miesięcznik KuchniaFot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)1/2 czerwonej papryki1/2 zielonej papryki1 papryczka chili2 łyżki posiekanej kolendry25 dag paluszków krabowych2 dojrzałe papaje1 limonka2 łyżki majonezuSos:1/4 szklanki octu ryżowego4 łyżki sosu rybnego1/2 łyżeczki soli3 łyżeczki cukru2 łyżki wodySałatka z papają - sposób przygotowania: W dużej misce dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sosu. Pokrój w kostkę połówki obu papryk, drobno posiekaj chili i kolendrę. Paluszki krabowe pokrój na małe kawałeczki. Przygotowane składniki przełóż do sosu i dokładnie wymieszaj. Dodaj majonez i jeszcze raz wymieszaj (sałatka z majonezem jest bardzo smaczna, ale jeśli dbasz o linię, możesz nie dodawać tego składnika). Papaje przekrój wzdłuż na połówki, usuń pestki. Miejsca po pestkach napełnij sałatkąSalade de chevre - sałata z kozim seremPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu