Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Anna Wrońska

Fot. Arkadiusz ŚcichockiCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Sorbet Margarita - składniki:2 szklanki
wody1 szklanka
cukru2/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z
limonek6 łyżek
likieru triple sec.6 łyżek tequili1 łyżeczka startej skórki ze sparzonej
limonkiSorbet Margarita - sposób przygotowania: Wymieszaj
wodę z
cukrem, podgrzewaj, mieszając, aż
cukier się rozpuści. Zwiększ ogień, zagotuj, wlej do miseczki. Dodaj sok i skórkę z
limonek,
likier oraz tequilę. Ostudź, dobrze schłodź w lodówce, zamroź w maszynie do
lodów (lub wstaw na 4-6 godzin do zamrażalnika i zamrażaj, mieszając co 30 minut). Napełnij
sorbetem 4 zimne szklanki i podawaj od razu.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu