ßßß
Fot. Arkadiusz ŚcichockiCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Sorbet Margarita - składniki:2 szklanki wody1 szklanka cukru2/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonek6 łyżek likieru triple sec.6 łyżek tequili1 łyżeczka startej skórki ze sparzonej limonkiSorbet Margarita - sposób przygotowania: Wymieszaj wodę z cukrem, podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększ ogień, zagotuj, wlej do miseczki. Dodaj sok i skórkę z limonek, likier oraz tequilę. Ostudź, dobrze schłodź w lodówce, zamroź w maszynie do lodów (lub wstaw na 4-6 godzin do zamrażalnika i zamrażaj, mieszając co 30 minut). Napełnij sorbetem 4 zimne szklanki i podawaj od razu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu