ßßß Cookit - przepis na Sałatka z fasoli na czosnkowych grzankach

Sałatka z fasoli na czosnkowych grzankach

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor makaronik_anecia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
200 g fasoli cannellini (w puszce)
100 g fasoli czerwonej (w puszce)
natka pietruszki
4 kromki chleba
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz do smaku
Sałatka z fasoli na czosnkowych grzankach - sposób przygotowania: - Odsączamy fasolki, przekładamy do półmiska. Przygotowujemy lekki sos na bazie: oliwy z oliwek, posiekanego ząbka czosnku i natki pietruszki oraz soku z cytryny. Doprawiamy do smaku.
- Na patelni z odrobiną oliwy z oliwek rumienimy na złoto chleb. Odsączamy na papierowym ręczniku. Nacieramy czosnkiem i polewamy delikatnie oliwą. Nakładamy sałatkę z fasoli na chrupiący chleb.
Jak przyrządzić sos ogórkowo-czosnkowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18593731/salatka z fasoli na czosnkowych grzankach/p