Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1
owoc mango1
awokado450 g obranych i umytych
truskawek200 g ugotowanych drobnych
krewetekkilka liści
sałaty50 g prażonych
orzeszków piniowychSos:2 łyżki czerwonego
octu winnego3 łyżki
oliwy1 łyżeczka jasnego
miodu2 łyżeczki
musztardy1/2 łyżeczki
soli1/2 posiekanego pęczka
pietruszki lub
kolendrykilka gałązek
kolendry do dekoracji
Sałatka z
awokado,
krewetek i
truskawek - sposób przygotowania: Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki. Najlepiej zrobić to w słoiku z zakręcanym wieczkiem. Wystarczy nim silnie kilka
razy potrząsnąć, by składniki sosu dobrze się połączyły.
Mango,
awokado i
truskawki kroimy na kawałki.
Krewetki gotujemy przez moment na parze, a gdy ostygną, mieszamy je z
owocami i skrapiamy całość obficie sosem. Układamy
sałatkę na liściach
sałaty, posypujemy orzeszkami i dekorujemy gałązkami
ziół.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu