Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn KuchniaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Jajeczka przepiórcze na białej
sałatce - składniki:18 jajeczek przepiórczych200 g
fety1 słoik białych
szparagów w zalewie2 małe
cebule1
ogórek wężowy150 g białej rzodkwi6 łyżek
oleju3 łyżki
białego octu winnego3 łyżki gęstej
śmietany 18% lub
jogurtu naturalnegopieprzcukiersólJajeczka przepiórcze na białej
sałatce - sposób przygotowania: Jajeczka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.
Fetę kroimy w kostkę, odcedzone
szparagi kroimy na kawałki,
cebule - w piórka,
rzodkiew i obrany
ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa mieszamy z sosem przyrządzonym z podanych składników, wkładamy do salaterki, na nich rozkładamy
fetę i przepiórcze jajeczka.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu