ßßß Cookit - przepis na Jajeczka przepiórcze na białej sałatce

Jajeczka przepiórcze na białej sałatce

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Jajeczka przepiórcze na białej sałatce - składniki:
18 jajeczek przepiórczych
200 g fety
1 słoik białych szparagów w zalewie
2 małe cebule
1 ogórek wężowy
150 g białej rzodkwi
6 łyżek oleju
3 łyżki białego octu winnego
3 łyżki gęstej śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
pieprz
cukier
sól
Jajeczka przepiórcze na białej sałatce - sposób przygotowania: Jajeczka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Fetę kroimy w kostkę, odcedzone szparagi kroimy na kawałki, cebule - w piórka, rzodkiew i obrany ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa mieszamy z sosem przyrządzonym z podanych składników, wkładamy do salaterki, na nich rozkładamy fetę i przepiórcze jajeczka.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174603418/jajeczka przepiorcze na bialej salatce/p